Terri's principes voor formuleringen

Terri's Tips

De huidverzorgingsmarkt groeit exponentieel. Er zijn veel producten verkrijgbaar die simpelweg te veel beloven en geen resultaat leveren. Het is nu belangrijker dan ooit om goed geïnformeerd en kritisch te zijn over onze keuzes.


Cosmeceuticals worden geclassificeerd als ingrediënten die biologische veranderingen in de huidcellen teweeg kunnen brengen.

Het zijn geen 'therapeutische' middelen waarvoor een doktersrecept nodig is om ze te mogen gebruiken en ook geen 'cosmetische' middelen die geen biologische verandering in de huid teweegbrengen. Cosmeceuticals oefenen hun effect gewoon uit door de huid binnen te dringen en de gewenste veranderingen teweeg te brengen.

Mijn formuleringsprincipe:

Mijn SEED-principe vat samen en benadrukt waar ik mijn formuleringsprincipes op baseer en waar jij, mijn gewaardeerde klanten, je aankoopbeslissingen op zou moeten baseren. Of je nu Synergie of een ander merk huidverzorgingsproducten koopt, ik hoop dat deze posts je helpen om weloverwogen keuzes te maken. Net zoals een eenvoudig 'zaadje' zich ontwikkelt tot een levensvatbare plant, zo hebben cosmeceuticals zich door de jaren heen ontwikkeld van eenvoudige crèmes tot complexe producten, waarvan sommige meetbare resultaten kunnen behalen. Onze industrie wordt voortdurend gebombardeerd met mediahypes. We moeten kritisch worden en een product beoordelen op:

  • Ingrediënten van het product
  • Klinische gegevens ter ondersteuning van de claims
  • Wetenschap en technologie die het product ondersteunen
Als ontwikkelaar geloof ik echt dat de cosmetische wetenschap een opwindende nieuwe uitdaging is, waarbij ik een eenvoudige molecule of ingrediënt kan gebruiken om er een effectief cosmeceutisch middel van te maken. Maar formuleren is niet simpelweg een verzameling willekeurige ingrediënten samenvoegen en hopen dat ze werken! Het is een veeleisende wetenschap waarbij ik mijn eigen onderzoek en tests moet doen voordat ik ze aan mijn klanten kan aanbieden. Zoals ik altijd heb gezegd: als ik de producten niet bij mijn kinderen zou gebruiken, dan zou ik ze ook niet aan mijn klanten geven. Dus waar let ik op bij een ingrediënt als ik overweeg om het te gaan gebruiken? Alle levensvatbare ingrediënten en eindproducten moeten aan het volgende voldoen om als een geldig cosmeceutisch ingrediënt te worden beschouwd.
  1. Stability– Het ingrediënt mag niet gevoelig zijn voor oxidatie of afbraak
  2. Effectivity – Het ingrediënt moet echt werken en data hebben die de voordelen ondersteunen.
  3. Elegancy – Het ingrediënt moet goed aanvoelen en de klant moet het willen gebruiken. Daarnaast mag het product ook geen onaangename geur hebben.
  4. Delivery – The depth and location of the target cell in the skin

De cosmeceutische actieve ingrediënten moeten de doelcel kunnen bereiken om de gewenste biologische effecten te creëren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder

  • De grootte en structuur van de cosmeceutische molecuul die ik op de huid wil laten inwerken
  • de zuurgraad/alkaliteit van het ingrediënt
Kijk deze video:  chat through this SEED principle and my philosophy as a formulator further, click here.