Synergie Skin range displayed on a shelf Synergie Skin range displayed on a shelf

Vind jouw Huidroutine

Benieuwd welk huidtype je hebt en welke Synergie Skin producten daarbij passen? Doe de Skin Quiz en krijg jouw persoonlijke huidadvies in slechts één minuut.

Ontdek wat je huid nodig heeft! Terri geeft je begeleidende tips voor de beste ochtend- en avondroutine.
Voor uitgebreid advies kun je ook de dichtstbijzijnde Synergie Skin Huidexpert bezoeken. 

Jouw reis naar huidvertrouwen begint hier!Start Skin Quiz
  • step 1
  • step 2
  • step 3
  • step 4
  • step 5
  • step 6

Kies jouw primaire huidprobleem. Wat is jouw grootste huiduitdaging?

Anti-ageing, fine lines and wrinkles graphic icon

Huidveroudering / Fijne lijntjes / Rimpels

Acne, pimples and breakouts graphic icon

Acne / Puistjes / Onzuiverheden

Dryness and flaking skin graphic icon

Droogte / Schilfering

Sensitivity and redness graphic icon

Gevoeligheid / Roodheid

Hyperpigmentation and uneven skin tone graphic icon

Hyperpigmentatie / Ongelijke huidteint

oily skin black icon

Vettigheid / Glans / Mee-eters

Ik heb geen problemen, wil gewoon een gezonde huid behouden

Heb je last van eczeem, rosacea of reageer je gemakkelijk op huidverzorgingsproducten?

Ja, meestal

Soms

Nee

Hoe zou je jouw ideale huidverzorgingsroutine omschrijven?

Breng me niet in de war, houd het eenvoudig.

Laat me alles zien wat ik nodig heb, ik wil het maximale!

Ben je zwanger of geef je borstvoeding?

Ja

Nee

Welke tekenen van veroudering zie je op je huid?

Fijne lijntjes op mijn voorhoofd.

Fijne lijntjes/rimpels die rond mijn lippen en ogen verschijnen als ik lach.

Diepe lijnen die permanent aanwezig zijn, ongeacht mijn gezichtsuitdrukking.

Is je huid gevoeliger voor:

Droogheid

Vettigheid

Heb je last van een ongelijkmatige teint, donkere vlekken of hyperpigmentatie?

Ja

Nee

In welke mate heb je last van acne?

Mild – Ik ervaar af en toe puistjes, bijvoorbeeld hormonale puistjes.

Matig – Ik heb plekken met acne op mijn gezicht.

Ernstig – Ik heb acne op het grootste deel van mijn gezicht.

Op welk moment van de dag wordt je huid vettig?

In de ochtend

Rond de middag

Tegen het einde van de middag/avond

Is je huid de hele dag vettig of glanzend?

Nee, ik krijg nooit een vette glans.

Ik ervaar af en toe een olieachtige glans, bijvoorbeeld rond de neus.

Ja, mijn huid voelt regelmatig vettig en glimt.

Ervaar je dagelijks gevoeligheid?

Ja

Nee

Wat ervaar je het meest?

Roodheid, hitte en blozen in het gezicht.

Branderig of prikkelend gevoel

Rosacea en gebroken haarvaatjes.

Wat is de belangrijkste oorzaak van je hyperpigmentatie/ ongelijkmatige teint?

Zonschade

Na roodheid van de huid, bijvoorbeeld na het uitbreken van acne.

Hormonale veranderingen, bijvoorbeeld zwangerschap.

Ik weet het niet.

Is je huid gevoeliger voor:

Droogheid

Vettigheid

Heb je regelmatig last van een gevoelige huid?

Ja

Nee

Op welk moment van de dag wordt je huid vettig?

In de ochtend

Rond de middag

Tegen het einde van de middag/avond

heb je last van vergrootte poriën en mee-eters?

Ja

Nee

Is je huid de hele dag vettig of glanzend?

Nee, ik krijg nooit een vette glans.

Ik ervaar af en toe een olieachtige glans, bijvoorbeeld rond de neus.

Ja, mijn huid wordt regelmatig vettig en glanzend

Heb je regelmatig last van een gevoelige huid?

Ja

Nee

Geef je e-mailadres op om jouw routine bij te houden

Je ontvangt snel een email met jouw huiddiagnose

Terri Vinson, founder and cosmetic chemist for Synergie Skin
Terri geeft uitleg

Vertel ons over jouw belangrijkste huidproblemen om ons te helpen een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine te bieden die is gericht op jouw unieke huiduitdagingen. We willen je helpen een optimale huidgezondheid en langetermijnresultaten te bereiken.

Een huid die vatbaar is voor eczeem of rosacea is vatbaarder voor ontstekingen. Laat het ons weten als je deze aandoeningen regelmatig ervaart, zodat we een routine kunnen aanbevelen zonder mogelijk een reactie uit te lokken.

Als je de voorkeur geeft aan de 'keep it simple' huidverzorgingsroutine of als je nieuw bent met actieve cosmeceuticals, raden we niet meer dan vijf essentiële producten aan. Voor degenen die diep willen duiken voor maximale resultaten, zullen we je een complete routine voorschrijven om je specifieke huidproblemen aan te pakken.

Topische vitamine A (retinoïden) wordt niet voorgeschreven als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Vitamine A-producten kunnen na zwangerschap en het geven van borstvoeding weer in je routine worden opgenomen.

Lijnen kunnen in verschillende diepten op de huid verschijnen en deze verschillende soorten lijnen en rimpels kunnen verschillend worden behandeld. Fijne lijntjes zijn vaak een teken van vochtverlies in de huid en diepere lijntjes worden toegeschreven aan een verlies van collageen.


Het is een mythe dat wanneer je huid tekenen van veroudering vertoont droog is. Sommige mensen kunnen nog steeds wat vette glans en zelfs puistjes ervaren naarmate we ouder worden. Laat het ons weten als je huid vettig of droog is, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we het oliegehalte van je huid in evenwicht houden.


Velen van ons die zich zorgen maken over veroudering, ervaren een ongelijkmatige teint of donkere plekken op de huid. Dit komt vaak voor en kan goed worden behandeld naast tekenen van fijne lijntjes of rimpels.

Deze vraag helpt ons de ernst van je acne te bepalen. Of het nu gaat om een incidentele spotbehandeling, dagelijkse serums of huidbalancers, wij zullen je helpen bij het beheersen van jouw acne-uitbarstingen.


Het moment van de dag dat je een vette glans op je huid ervaart, kan ons een indicatie geven hoe vettig je huid is en hoe we dit het beste voor je kunnen oplossen.

Er zijn twee soorten droogheid; uitdroging te weinig hydratatie (waterdroge huid) en oliedroogte. Het is voor ons belangrijk om te weten wat je ervaart om jouw huid in balans te krijgen. Als je huid olie produceert die glans lgeeft, ben je niet oliedroog, maar waterdroog. Als je nooit een olieachtige glans op je huid ervaart, ben je een olie-droog huidtype.

Als je dagelijks gevoeligheid ervaart, zullen we producten voorschrijven om de reactiviteit van jouw huid te verminderen, de barrière te versterken en de kans op toekomstige gevoeligheden te minimaliseren.

Als je af en toe gevoeligheid ervaart, zorgen we ervoor dat je producten met de juiste ingrediënten  krijgt om een sterke en gezonde huidbarrière te behouden.


Roodheid, hitte en blozen duiden op een reactieve huid die heel gemakkelijk wordt geprikkeld. Een tintelend en stekend gevoel is een teken dat de beschermende barrièrefunctie van jouw huid is aangetast en moet worden hersteld. Rosacea is een veelvoorkomende aandoening die van persoon tot persoon verschilt. Sommige mensen hebben constante symptomen, terwijl anderen af en toe opflakkeringen kunnen ervaren. De sleutel is om de haarvaten van de huid te versterken en triggers te minimaliseren.

Er zijn drie soorten hyperpigmentatie die te behandelen zijn met cosmeceuticals: zonnevlekken, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) en melasma (hormoongerelateerd pigment). De trigger van jouw pigment kan ons helpen je huidverzorgingsroutine verder aan te passen.


Laat het ons weten of jouw huid eerder vettig of droog is, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we het oliegehalte van je huid in evenwicht houden terwijl we je zorgen over hyperpigmentatie behandelen.


Als je regelmatig gevoeligheid ervaart, kunnen we jou producten voorschrijven om de reactiviteit van je huid te verminderen en de huidbarrière dagelijks te versterken. Elke roodheid geassocieerd met huidgevoeligheid kan een trigger zijn voor een overproductie van pigment in je huid!

Het moment van de dag dat je een vette glans op je huid ervaart, kan ons een indicatie geven hoe vettig je huid is en hoe we dit het beste voor je kunnen reguleren. De sleutel is het balanceren van de oliestroom voor een gezond functionerende huid. De huid produceert de hele dag van nature talg. Een vette glans tegen het einde van de dag is volkomen normaal, maar degenen met een overmatige oliestroom zullen 's ochtends of tegen lunchtijd een glans op hun gezicht opmerken.


Poriën zijn kleine openingen op het huidoppervlak waardoor oliën op natuurlijke wijze uit de huid kunnen wegvloeien. Hoe meer olie je huid produceert, hoe groter de poriën kunnen lijken. Mee-eters ontstaan wanneer de opening van de porie vol zit met een zwartgeblakerde massa van geoxideerde olie, huidcellen en bacteriën. Als mee-eters een uitdaging voor je zijn, kunnen we je ondersteunen bij het beheersen van de olieproductie, de poriegrootte en helpen bij het exfoliëren van de huid.

Laat het ons weten of je huid meer vet of droog is, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we het oliegehalte van je huid in evenwicht houden.

De hoeveelheid olieachtige glans op je huid gedurende de dag kan ons een indicatie geven van hoe vettig jouw huid is en hoe we dit het beste voor je kunnen oplossen.


Als je regelmatig last hebt van een gevoelige huid, kunnen we je dagelijks producten voorschrijven om de reactiviteit van jouw huid te verminderen en de huidbarrière te versterken.