Veelgestelde vragen

Online shopping

Hoe vind ik mijn dichtstbijzijnde verkooppunt? Plus Icon Minus Icon

Om jouw dichtstbijzijnde Verkooppunt te vinden, ga je hierheen en typ je je postcode in de locator.

Wie is de oprichter van Synergie Skin? Plus Icon Minus Icon

Terri Vinson is cosmetisch chemicus, zakenvrouw, moeder en oprichter van Synergie Skin. In 2005 startte Terri het bedrijf met een visie om mensen op te leiden en in staat te stellen effectieve en veilige huidverzorgingskeuzes te maken.

Terri herkende een aanzienlijk gat in de esthetische markt voor zeer actieve cosmeceutische producten, vrij van potentieel schadelijke ingrediënten en met een focus op consumenteneducatie.

Terri lanceerde vervolgens Synergie Skin, Synergie Minerals en Synergie Professional - drie assortimenten die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van de huid op de lange termijn.

Wat maakt Synergie Skin onderscheidend? Plus Icon Minus Icon

Synergie Skin is een toonaangevende fabrikant van in Australië gemaakte, gecertificeerde dierproefvrije, cosmeceutische huidverzorging en minerale make-up.

Het hanteren van een 'Clean Science'-filosofie betekent dat alle producten van Synergie ethisch zijn gemaakt en vrij zijn van dubieuze of mogelijk schadelijke ingrediënten.

Voert Synergie Skin producttesten uit op dieren? Plus Icon Minus Icon

Synergie Skin gelooft dat huidverzorgingsproducten dierproefvrij moeten zijn. We zijn er trots op dat we door Leaping Bunny zijn goedgekeurd.

Leaping Bunny is een wereldwijd programma en vereist dierproefvrije normen die verder gaan dan de wettelijke vereisten. Al onze verzorgingsproducten zijn goedgekeurd onder het Cruelty Free International Leaping Bunny-programma, de internationaal erkende gouden standaard voor dierproefvrije producten.

We houden ons aan een beleid met een vaste houdbaarheidsdatum en controleren onze leveranciers proactief om ervoor te zorgen dat onze producten blijven voldoen aan de Leaping Bunny-criteria. Ons leveranciersmonitoringsysteem wordt ook onafhankelijk geaudit.

Ga voor meer informatie over Cruelty Free International, Leaping Bunny en Leaping Bunny-criteria naar www.crueltyfreeinternational.org

Zijn Synergie Skin-producten veilig te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding? Plus Icon Minus Icon

Tijdens zwangerschap en borstvoeding kunnen vrouwen alle producten van Synergie Skin en Synergie Minerals gebruiken, behalve producten die retinol bevatten (Synergie Skin Ultimate A / Acceler-A).

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat producten met salicylzuur schadelijk zijn voor een zich ontwikkelende foetus. Eventuele zorgen over salicylzuur tijdens de zwangerschap zijn gebaseerd op systemische inname van het medicijn aspirine. Het gebruik van topisch salicylzuur vertaalt zich niet in hoge niveaus in de bloedbaan. Bovendien wordt zelfs intern ingenomen aspirine als veilig beschouwd bij lage doses om pre-eclampsie te voorkomen. Het is daarom veilig om salicylzuurproducten op de huid te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Als een persoon echter allergisch is voor salicylaten (aspirine), wordt hen geadviseerd geen producten te gebruiken die salicylzuur bevatten, of ze nu zwanger zijn of niet.

We raden je aan om voor gebruik medisch advies in te winnen.

Wat is belangrijk voor mijn huid ?

Waarom wil ik vitamine A gebruiken? Plus Icon Minus Icon

Wat is vitamine A?

Retinoïden (de verschillende vormen van vitamine A) worden beschouwd als de gouden standaard in cosmeceuticals en worden gebruikt om meer dan 125 huidaandoeningen te behandelen. Vitamine A speelt een centrale rol bij het beheersen en balanceren van de huid, aangezien het wordt geactiveerd door het directe effect op het DNA in de celkern.

Vitamine A en zijn derivaten hebben de afgelopen decennia een aanzienlijke evolutie doorgemaakt. De huidige technologie heeft geleid tot een liposomale vorm van retinol, een vorm van vitamine A die stabiel, effectief en niet-irriterend is voor de huid. Meer recentelijk is de zeer effectieve vorm van lokale retinoïdetherapie, HPR (Hydroxypinacolone retinoate), ontwikkeld, die werkt door rechtstreeks toegang te krijgen tot retinoïde-receptoren op de kern.

Wat is een gestabiliseerde retinol?

Gestabiliseerde retinol is pure retinol ingekapseld in een stabiel liposoom (olie-omhulsel) waar het wordt beschermd tegen oxidatie. Dit gestabiliseerde retinol zorgt voor optimale huidvoordelen. De liposomen verspreiden zich gelijkmatig over de huid en dringen snel door naar doelplaatsen in de opperhuid.

Wat is hydroxypinacolone-retinoaat (HPR)?

Dit vitamine A-ingrediënt van de volgende generatie vereist geen metabole omzetting door de doelcel om zijn talrijke gunstige effecten uit te oefenen. HPR is een ester van all-trans-retinoïnezuur dat in staat is om rechtstreeks aan retinoïdereceptoren te binden en de genexpressie te verbeteren. Het is de snelst werkende en krachtigste vorm van vitamine A, naast retinoïnezuur op recept. Klinische studies tonen aan dat HPR het uiterlijk van lijntjes en rimpels zichtbaar vermindert in slechts 14 dagen, terwijl het ook de huid verheldert, verheldert, verstevigt en voller maakt, zichtbare poriën verkleint en de celvernieuwing en overtollige olieproductie normaliseert.

Het RetiGen Complex™

Synergie Skin heeft het RetiGen Complex™ gecreëerd en er een handelsmerk van gemaakt, een krachtige mix van huidperfectionerende ingrediënten, waaronder de hypermoderne hero retinoïde, hydroxypinacolone retinoate. De HPR wordt gecombineerd met co-enzym Q10 en groene thee om optimale antioxidantbescherming te bieden tegen vrije radicalen, cellulaire veroudering, milieuschade en oxidatieve stress. Dit complex verhoogt het vermogen van de huid om collageen en elastine aan te maken, terwijl het de zichtbare tekenen van veroudering tegengaat en voorkomt. Het RetiGen ComplexTM remt elastase en MMP's, verantwoordelijk voor de afbraak van collageen en elastine. Het remt de productie van tyrosinase, een van de belangrijkste enzymen die betrokken zijn bij de pigmentproductie, wat resulteert in een helderdere en egalere teint.

Waarom is vitamine B (niacinamide) belangrijk voor mijn huid? Plus Icon Minus Icon

Niacinamide (ook wel vitamine B3 genoemd) is een actieve cosmeceutical met buitengewone voordelen voor de huid.

De multitasking-effecten die worden waargenomen met niacinamide maken het een ideale keuze voor het aanpakken van vele problemen, waaronder het verbeteren van de barrièresterkte, ontsteking, vochtarme huid, gevoeligheid, acne, overtollige olie, pigmentatie en zichtbare tekenen van veroudering. Niacinamide wordt beschouwd als een essentiële dagelijkse cosmeceutical voor alle huidtypes en aandoeningen en vertoont verwaarloosbare bijwerkingen of huidirritatie.

Niacinamide is essentieel bij het opwekken van energie in de cellen. Er zijn meer dan 40 biochemische reacties geïdentificeerd die van het allergrootste belang zijn voor normaal weefsel en de integriteit van de huid.

Synergie Skin maakt gebruik van de hoogste niveaus van vitamine B3 die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, met niacinamide-niveaus van 13% in Synergie Skin Vitamin B-serum, 21% in XCell B Serum en 22% in de Synergie Practitioner Priority B-formulering.

In tegenstelling tot vitamine A en sommige andere actieve stoffen, is het zeldzaam dat een normale huid die niet als gevoelig is geclassificeerd, irriterende effecten op de huid vertoont bij gebruik van niacinamide in hogere doseringen. Het is ook veilig te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.

De resultaten worden verder verbeterd dankzij de gepatenteerde mix van cosmeceutische actieve stoffen die werken om het primaire ingrediënt, niacinamide, te ondersteunen, waardoor snelle, zichtbare en ongeëvenaarde resultaten worden gecreëerd.

Waarom is vitamine C zo goed voor mijn huid? Plus Icon Minus Icon

L-ascorbinezuur is de meest voorkomende antioxidant in de huid. De meeste planten en dieren synthetiseren L-ascorbinezuur om zichzelf te beschermen tegen aanvallen van vrije radicalen. Het gen dat nodig is voor de synthese ervan is in de loop van de tijd bij mensen gemuteerd. Als gevolg hiervan zijn mensen afhankelijk van plaatselijke toepassing en inname via de voeding voor hun vitamine C-voorziening.

L-ascorbinezuur is de enige beschikbare bio-identieke vorm van actuele vitamine C die kan worden herkend door huidcellen.

Alle professioneel erkende medische white papers die de gunstige effecten van vitamine C rechtstreeks op cellen ondersteunen, zijn alleen gebaseerd op onderzoek naar L-ascorbinezuur. Hoewel er klinische gegevens zijn die de effectiviteit van sommige vitamine C-derivaten ondersteunen, moeten deze allemaal worden omgezet in L-ascorbinezuur om effectief te zijn op de huid, terwijl L-ascorbinezuur rechtstreeks inwerkt op de huidcellen via specifieke receptorplaatsinteractie.

Ascorbyltetraisopalmitaat (ATIP) is een van de meest stabiele vormen van vitamine C op de markt. Bij lokale toepassing heeft ATIP een omzettingspercentage van 84% in vrij L-ascorbinezuur en vertoont het superieure absorptie vanwege zijn lipofiele (olieminnende) aard. ATIP is ideaal voor gevoelige huidtypes en kan de huid op een hoger niveau binnendringen, waardoor een gecontroleerde en gerichte penetratie wordt gegarandeerd en de kans op irritatie wordt verminderd. Om een jeugdige huid te ondersteunen, is ATIP een krachtige antioxidant en vermindert het de zichtbaarheid van een ongelijkmatige teint en ondersteunt het de productie van collageen om fijne lijntjes en algemene huidveroudering tegen te gaan.

Ascorbyltetraisopalmitaat is opgenomen in de Effica C-formulering van Synergie Skin.

Wat is het verschil tussen fysische en chemische zonnebrandcrème? Plus Icon Minus Icon

Chemische zonnefilters worden door de huid opgenomen en werken door UV-licht te absorberen. Ze worden later in het lichaam afgebroken en in de bloedbaan vervoerd, waar de bijproducten in het lichaam kunnen worden opgeslagen en bijwerkingen kunnen veroorzaken. Er zijn aanwijzingen dat chemische zonnefilters verband houden met hormonale onevenwichtigheden.

Voorbeelden van chemische zonnebrandmiddelen zijn:
• Oxybenzone
• avobenzone (butylmethoxydibenzoylmethaan)
• octisalaat
• octocryleen
• homosalaat
• octinoxaat

Fysische zonnefilters zijn op mineralen gebaseerd en beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Ze reflecteren, verstrooien en absorberen UV-licht, maar worden niet opgenomen in de diepere lagen van de huid en de bloedbaan. Voorbeelden van fysische zonnefilters zijn:
• Zinkoxide
• Titaandioxide

Zinkoxide is het enige door de FDA goedgekeurde natuurlijke mineraal dat een volledige breedspectrum UV-bescherming biedt. Elke zonnebrandcrème is beter dan helemaal geen, maar gezien de keuze is mijn advies om te kiezen voor fysische zonnebrandcrème in de vorm van zinkoxide – een natuurlijk mineraal dat schadelijke UVA- en UVB-stralen blokkeert.

Gebruikt Synergie Skin alleen natuurlijke en biologische ingrediënten? Plus Icon Minus Icon

Helaas worden de termen ‘natuurlijk’ en biologisch’ te losjes gebruikt in de cosmetische industrie. Natuurlijk is niet altijd het beste en het is belangrijk om het concept 'natuurlijk' in onze branche te begrijpen en te beseffen dat natuurlijke ingrediënten extreem schadelijk kunnen zijn. Arseen is bijvoorbeeld 100% natuurlijk, maar minder dan 1/8 theelepel kan dodelijk zijn. De prachtige oleanderstruik kan biologisch worden gekweekt, maar kan een hartstilstand veroorzaken als de bladeren of bloemen worden ingeslikt! Lood is ook een natuurlijk element en is zeer giftig voor het menselijk lichaam. Er zijn recente zorgen geweest over onaanvaardbare sporen van lood in bepaalde lippenstiften.

Er zijn chemische toevoegingen (zowel natuurlijke als synthetische) die schadelijk kunnen zijn voor cellen als ze zich na verloop van tijd ophopen. Dit is de reden waarom Terri haar 'Clean Science'-filosofie heeft gedeponeerd. Het is vaak net zo belangrijk wat je niet op je huid smeert als wat je wel doet.