Niacinamide, een must voor elke huid!

Anti-Aging


Ah, de vele voordelen van niacinamide! Ik noem het de grote 'multitasker'. Toen ik meer dan 15 jaar geleden het Vitamin B serum voor het eerst samenstelde, waren vrouwen stomverbaasd over de snelle en positieve resultaten. Dit is waarom...

Niacinamide maakt je huidbarrière supersterk

Het stimuleert de aanmaak van 3 belangrijke eiwitten voor de huidbarrière: filaggrine, involucrine en keratine. Als je huidbarrière gezond is, houdt het vervelende bacteriën en vervuilende stoffen tegen en ziet je huid er gezond uit. Dit is echt belangrijk voor mensen met een gevoelige huid, want het helpt tegen roodheid en ontstekingen.

Niacinamide verhoogt het niveau van ceramiden in de huid

Ooit gehoord van die 'zwangerschapsglow? Dat komt door het verhoogde hoeveelheid aan ceramide, een natuurlijke huidlipide, in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Ceramiden zijn van vitaal belang om vochtverlies uit de huid te voorkomen en de huid stralend te houden. Dagelijks gebruik van vitamine B3 (niacinamide) geeft je die dauwachtige gloed in slechts twee weken!

Niacinamide maakt je huid steviger en jeugdiger

Dit wondervitamine verhoogt ook de productie van collageen. Dit huideiwit maakt je huid steviger en vermindert fijne lijntjes.

Niacinamide vermindert hyperpigmentatie van de huid

Vitamine B3 (niacinamide) vermindert ook de ongelijkmatige teint, dofheid en schade door de zon. Het werkt namelijk als een barrière, om de overdracht van overtollig melaninepigment naar de huidcellen, aan het oppervlak te voorkomen.

Niacinamide verhoogt de immuniteit van de huid

Onze huid heeft een eigen immuunsysteem dat ons helpt indringers en ziekten te bestrijden. Niacinamide helpt om onze huid beter bestand te maken tegen de boosdoeners en het resultaat is een algehele betere gezondheid/conditie van de huid.

Niacinamide is een must voor de vette huid en onzuiverheden

Het werkt rechtstreeks in op de talgklieren om de overproductie van talg te verminderen.

Is er iemand die het niet zou moeten gebruiken?

Ik heb nog geen enkele klant gehad die reageerde op niacinamide sinds ik ben begonnen met formuleren.

Voor wie is niacinamide geschikt?

Iedereen! Ik kan echt niemand bedenken die geen baat zou hebben bij deze ongelooflijke multitasker die bijna elk huidprobleem aanpakt waaronder hydratatie, roodheid en gevoeligheid, veroudering, pigmentatie en onzuiverheden.

Is het effectiever als afzonderlijk ingrediënt of werkt het goed in combinatie met andere actieve stoffen of ingrediënten?

De effecten van niacinamide kunnen verder worden versterkt door D-panthenol (vitamine D5) toe te voegen aan formules.

Is er iets waar je voor moet oppassen als je niacinamide gebruikt?

Wanneer niacinamide wordt blootgesteld aan sterk zure producten, ondergaat het een chemische reactie om een verbinding te vormen die nicotinezuur wordt genoemd. Nicotinezuur kan een blozend gezicht veroorzaken, maar is niet schadelijk voor de huid. De heilzame werking van niacinamide gaat echter verloren als dit gebeurt.


Daarom moet vitamine B3 (niacinamide) niet gemengd worden met producten met een zure pH, zoals AHA's, BHA's of L-ascorbinezuur. Ik raad altijd aan om niacinamide serums 's avonds aan te brengen, meestal samen met je vitamine A serum (zoals Synergie Skin's Ultimate A). Dan kun je je zure producten (AHA's en L-ascorbinezuur) bewaren voor je ochtendroutine. Het XCell B serum van Synergie Skin is een serieuze stap omhoog ten opzichte van ons bekroonde Vitamine B serum en perfect voor diegenen die vinden dat hun huid toe is aan een sterkere nachtelijke dosis.


Weet je niet zeker welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype? Ga naar Analyse Your Skin quiz om jouw routine te vinden. Je zelfvertrouwen begint hier.

Mentioned in this article