Herstel je huidmicrobioom

Ervaar de harmonie van een gezonde huid met Dermiotic


Wat is het huidmicrobioom?

Jouw huid is de thuisbasis van goede bacteriën die bekend staat als het huidmicrobioom, een combinatie van micro-organismen, waaronder bacteriën en gisten. Het huidmicrobioom bestaat uit miljarden bacteriën, en het zal je misschien verbazen dat er zelfs meer bacteriële cellen zijn dan huidcellen. Een gezond huidmicrobioom betekent dat de goede en slechte bacteriën in balans zijn. Prebiotica, probiotica en postbiotica spelen een cruciale rol in dit evenwicht. Onderzoek heeft benadrukt dat plaatselijke ‘biotica’ krachtige hulpmiddelen zijn om de huid in balans te brengen, de kwetsbare barrière te versterken en schade en ontstekingen aan het huidoppervlak te verminderen. Dus wat zijn de drie belangrijkste ‘biotica’?


Prebiotica:

Beschouw dit als het voedzame eten voor nuttige bacteriën, waardoor de huid optimaal kan functioneren en tegelijkertijd de groei van schadelijke bacteriën wordt onderdrukt. Inuline is een cosmetisch prebiotisch suiker, die de microbiële beschermende flora van onze huid ondersteunt. 


Probiotica:

Dit zijn de levende bacteriën die zowel onze huid als onze darmgezondheid versterken, op voorwaarde dat ze levensvatbaar blijven wanneer ze op onze huid worden aangebracht.


Postbiotica:

Wellicht minder bekend, maar de laatste jaren is er steeds meer aandacht voor postbiotica. De term postbiotica verwijst naar stofjes die geproduceerd worden door bacteriën. Het zijn als het ware kleine stukjes van de probiotische bacteriën, die de gunstige effecten van probiotica bieden, maar beter bestand zijn tegen vernietiging in de verpakking. Ik heb ontdekt dat postbiotica een superieure manier is om de voordelen van nuttige bacteriën in de huidverzorging toe te passen.

'Dive into' Dermiotic pre serum elixir

Ontdek de mogelijkheid van een gezonde, evenwichtige huid met een van onze meest innovatieve formules: Dermiotic. Dit baanbrekende pre-serum elixir harmoniseert prebiotica en postbiotica. Het geeft verlichting van huidstress, vermindering van roodheid en irritatie. Met zijn zachte, alcoholvrije samenstelling is het een zuiver alternatief voor traditionele toners.


De voordelen van Dermiotic:

1. Brengt balans bij het herstellen van het huidmicrobioom;

2. Zit bomvol met prebiotische en probiotische voedingsstoffen;

3. Zachte textuur, ideaal als pre-serumbehandeling;

4. Een mild en resultaatgerichter alternatief voor toners;


De wetenschap achter de Formule

Net als de darmen hangt de gezondheid van de huid af van het evenwicht tussen nuttige en schadelijke bacteriën. Klinische evaluaties hebben aangetoond dat prebiotische, probiotische en postbiotische skincare het aantal goede bacteriën flink kan verhogen. Dit is belangrijk om ontstekingen en roodheid te minimaliseren, voor het in evenwicht brengen van de pH-waarde van de huid en de huidbarrière te versterken. Een belangrijk onderzoek heeft de werkzaamheid van een postbioticum, Bifidobacterium longum, aangetoond bij het verminderen van de gevoeligheid en het revitaliseren van de aangetaste barrièrefunctie van de huid. Bifidobacterium is een gerespecteerd postbioticum dat ik actief gebruik in formuleringen, naast gezuiverde inuline, een plaatselijk prebioticum dat de nuttige bacteriën van de huid voedt.

Synergie Skin Owner, Terri Jones

Terri zegt;

Moderne studies benadrukken dat de huid niet alleen als barrière werkt; het is een vitaal lichaamsorgaan dat hormonen en peptiden produceert die verschillende lichaamssystemen kunnen beïnvloeden. Een baanbrekend onderzoek uit 2017 onthulde de wisselwerking tussen de gezondheid van de huid en andere gezondheidsaspecten, zoals de chemie van de hersenen. Net als de darmflora reikt de invloed van huidbacteriën verder dan het oppervlak. Er is overtuigend bewijs dat plaatselijk aangebrachte prebiotische voedingsstoffen in combinatie met probiotische lysaten zichtbare huidvoordelen opleveren.

 

Hoe krijg je een evenwichtig huidmicrobioom?

Het behoud van een gebalanceerd huidmicrobioom is van het grootste belang voor een optimale gezondheid van de huid. Elk huidtype heeft baat bij verminderde ontstekingen en een verbeterde barrièrefunctie. Het opnemen van producten die prebiotica en postbiotica combineren, moet essentieel zijn in elke huidverzorgingsroutine.


De recensies zijn binnen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ "Dit product heeft het uiterlijk van mijn huid getransformeerd en met name roodheid en ontstekingen verminderd." – Michele
 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ "Mijn huid 'slokt' dit onmiddellijk op, waardoor het meteen wordt gehydrateerd en glanst." – Diana
 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ "Een onmisbaar wondermiddel in mijn huidverzorgingsroutine!" – Laura
 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ "Vanaf het eerste gebruik heeft het een enorme impact op mijn huid. Kan niet meer zonder, gebruik het elke dag." - Elizabeth

 

Hoe kun je Dermiotic opnemen in jouw Skincare Routine

Dermiotic gebruik je na het reinigen en vóór het aanbrengen van serums. Masseer 3-4 druppels lichtjes op je gezicht en hals. Het combineren van prebiotica, probiotica en postbiotica met essentiële huidverzorgingsingrediënten, zoals vitamine A, niacinamide en vitamine C, geeft opmerkelijke resultaten. De drie ‘biotica’ zijn essentieel voor alle huidverzorgingsroutines, omdat onze huidbarrière voortdurend wordt uitgedaagd door vervuiling, milieutoxines en stress. Studies tonen meetbaar aan dat plaatselijke ‘biotische voeding’ non-stop voordelen geeft voor de huid. 


 [Disclaimer: Deze blog is uitsluitend voor informatieve doeleinden en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg een dermatoloog of huidexpert voor specifieke problemen.]

Mentioned in this article