Spotlight Op Minerale Makeup: De voordelen en waar je op moet letten

Skincare

De gemiddelde Australische vrouw draagt 10 uur per dag make-up. De chemicaliën in make-up komen de hele dag constant in contact met de huid. Bovendien kan de huid elk jaar kilo's chemicaliën absorberen! Klanten moeten leren om weloverwogen en gezonde keuzes te maken bij het kiezen van make-up.

Minerale make-up heeft zeker een revolutie teweeggebracht in de cosmetica-industrie. De Australische markt voor minerale make-up groeit met 15% per jaar en zal de traditionele make-up overschaduwen. Als cosmetisch chemicus en producent van Australische minerale make-up ben ik gepassioneerd over het feit dat mineralen ingrediënten de hoogste kwaliteit bieden met bescherming tegen schadelijke UV-stralen en perfecte resultaten bieden.


Minerale make-up bevat natuurlijke ingrediënten die, mits correct samengesteld, goed zijn voor je huid. Mineralen van hoge kwaliteit bieden over het algemeen superieure visuele resultaten in vergelijking met traditionele synthetische make-up - zonder de 'twijfelachtige' ingrediënten. Mineralen hechten zich zachtjes aan de huid als een sluier en werken als kleine spiegeltjes die het licht weerkaatsen om de huid een stralend uiterlijk te geven. In haar puurste vorm benut minerale make-up de natuurlijke eigenschappen van aardse mineralen om de huid te bedekken, te camoufleren en te beschermen.


Quality minerals will not block pores and the high levels of zinc oxide and non nano-sized titanium dioxide provide sun protection if they are used as primary ingredients. The best brands contain higher levels of natural sun protection compared to brands which may not cater for our harsher Southern Hemisphere UV rays. There is a huge market demand today for natural and safe skin care. But beware... not all minerals are created equal. As the mineral trend has gained momentum, many companies have jumped on the bandwagon and created inferior quality makeup that has tarnished the purity of true mineral makeup.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van minerale make up?

Zuivere minerale make-up laat de huid ademen door gifstoffen uit te scheiden en vocht uit de atmosfeer te absorberen. Minerale make-up zou als een tweede huid moeten werken en daarnaast een hoge mate van UVA- en UVB-bescherming moeten bieden. Dankzij de waterbestendige eigenschappen van mineralen kunnen we zweten, sporten en zelfs zwemmen zonder dat de make-up er af gaat. De mineralen gaan er alleen af als je ze verwijdert met een gentle cloth and cleanser.

 • Maakt gebruik van de beste ingrediënten uit de aarde
 • Zorgt ervoor dat de huid normaal kan functioneren. Een gezonde huid is er voor ontworpen om gifstoffen van het huidoppervlak af te voeren en cosmeceutische ingrediënten zuurstof en vocht op te nemen.
 • Biedt breed-spectrum bescherming
 • Biedt een fysieke barrière tegen milieuvervuiling
 • Zinkoxide (met een gehalte van meer dan 20%) biedt helende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen

Welke ingrediënten zijn belangrijk om te vermijden?

Hoogwaardige minerale make-up bevat:

 • Hoge concentraties aan minerale zonnefilters van zinkoxide en titaniumdioxide (ten minste 18% in vloeibare foundation en 40% in crème en losse mineralen) die geschikt zijn voor zonbescherming.
 • Natuurlijke ijzeroxiden en ultramarijnkleuren.

Minerale make-up mag GEEN twijfelachtige ingrediënten bevatten zoals:

 • Goedkope vulstoffen (bijv. talk)
 • Dimethicone
 • Bismuth oxychloride (mogelijk irriterend)
 • Kunstmatige kleurstoffen (FD&C bases)
 • Kunstmatige geurstoffen
 • Parabenen conserveringsmiddelen

Hoe is minerale huidverzorging geëvolueerd en verbeterd sinds het populair is geworden?

 • Formuleerders kunnen tegenwoordig mineralen van hogere kwaliteit kopen. Er is momenteel bijvoorbeeld een nieuwe generatie zinkoxide beschikbaar. Het is stabieler onder UV-licht en produceert een fijner product.T
 • Minerale make-up is voortdurend in ontwikkeling. Mineralen worden nu gecombineerd met actieve ingrediënten en antioxidanten om hoogwaardige crèmefoundations en huidcamouflageproducten te maken.M
 • Vooruitgang in natuurlijke kleurtechnologie betekent ook dat mineralen nu verkrijgbaar zijn in een grotere verscheidenheid aan meer natuurlijke tinten en geschikt zijn voor bijna elk huidtype.
 • Nieuwe freestechnieken produceren een fijner product met een superieure dekking, textuur en milieuvriendelijke bescherming.

Hoe kunnen consumenten onderscheid maken tussen echte en misleidende merknamen van mineralen?

 • Bevat meestal zinkoxide (UV-beschermend en ontstekingsremmend ingrediënt) in de bovenste 20% van de ingrediëntenlijst.
 • Kan het beste gekocht worden bij een gekwalificeerde huidspecialist.
 • Bevatten formules die over het algemeen vrij zijn van de volgende twijfelachtige ingrediënten en additieven:
  • Goedkope vulstoffen (bijv. talk)
  • Dimethicone
  • Bismuth oxychloride (mogelijk irriterend)
  • Kunstmatige kleurstoffen (FD&C bases)
  • Kunstmatige geurstoffen
  • Parabenen conserveringsmiddelen

Deze kwaliteiten zijn te vinden in de Synergie Minerals makeup range.

Waarom willen salons en klinieken steeds vaker minerale lijnen op voorraad hebben in plaats van traditionele make-up?

Huidspecialisten luisteren naar de behoeften van hun klanten en zijn zich ervan bewust dat hoogwaardige mineralen een logisch verlengstuk zijn van een goede huidverzorging. Omdat make-up over het algemeen de hele dag op ons gezicht zit, kan het fungeren als een UV-beschermende ademende laag als het om een mineraal merk van hoge kwaliteit gaat, of als een verstoppend occlusief dat in feite de natuurlijke huidprocessen verstikt als het om een inferieure, goedkope make-up gaat. Huidspecialisten moeten hun klanten leren hoe ze kwaliteitsmineralen kunnen kiezen. Make-up wordt niet langer gezien als een cosmetisch 'masker', maar als een integraal onderdeel van de gezondheid van de huid. Het moet in de eerste plaats een huidverzorgingsproduct en -beschermer zijn met als secundair element het positieve uiterlijk dat het oplevert.

Sommige critici zullen zeggen dat de poedersamenstellingen de huid er droog uit laten zien en lijntjes en rimpels doen tekenen. Is dat waar?

Niet alle minerale make-up is hetzelfde. Veel bedrijven maken inferieure kant-en-klare producten. Goedkope vulstoffen zoals talk 'verdikken' het product en geven een cakeachtige, droge finish. Dit geeft minerale make-up alleen maar een slechte naam. Veel vrouwen hebben dan ook de misvatting dat losse mineralen in poedervorm uitdrogend zijn. Losse mineralen van goede kwaliteit zouden de huid juist gehydrateerd en luchtig moeten maken.

Wat zijn de belangrijkste regels die je in acht moet nemen als je het toepast?

Minerale make-up moet altijd worden aangebracht op een licht gehydrateerd gezicht. Dit zorgt voor een gelijkmatige hechting van de minerale deeltjes aan de huid. Ik raad aan om mineralen aan te brengen met een dichte kabuki kwast die niet afgeeft! Voorzie de kabuki met een kleine hoeveelheid losse mineralen en breng deze met stevige ronddraaiende bewegingen aan op gezicht en hals. Werk snel over het gezicht voor een gelijkmatige dekking. Voor een natuurlijk resultaat kun je mineralen het beste in lichte laagjes aanbrengen in plaats van in één zware laag. Minerale make-up is zoveel meer dan alleen foundation, het is een zonbescherming die je er fantastisch uit laat zien!

Mentioned in this article