Je huid verdedigen tegen rookvervuiling

Anti-Aging

Onze harten gaan uit naar de slachtoffers van de verwoestende bosbranden in Australie in 2022. In januari van dat jaar doneerde onze Synergie-familie de winst van onze e-commerce en een verzorgingspakket aan de brandweerlieden om zo een klein steentje bij te dragen aan de ondersteuning van de getroffenen. Hoewel we niet direct te maken hebben met de veiligheid van onze binnenstad, werd de luchtkwaliteit in Melbourne gemeten als de slechtste ter wereld.

What is PM2.5?

Een groot deel van Australië was gehuld in fijne deeltjes rookvervuiling, het is daarom belangrijk om de impact van PM2.5 te begrijpen. Deze kleine vervuilingsdeeltjes zijn de grootste boosdoeners van schadelijke rookvervuiling. PM2.5 zijn fijne 'smog'-deeltjes die gewoonlijk worden aangetroffen in rook, uitlaatgassen van auto's en bijproducten van de industrie. PM2.5 verwijst naar de werkelijke grootte van dit 'smog'-deeltje, namelijk 2,5 micron of minder. Dat is slechts 3% zo dik als een menselijke haar! Ondanks dat ze zo klein zijn, zijn we allemaal gevoelig voor PM2.5 en onze longen en huid zijn de eerste organen die schade ondervinden. Alleen bepaalde soorten gezichtsmaskers zijn geschikt om de longen te beschermen tegen dit kleine deeltje, en die stoffen maskers van de drogist zijn zo goed als nutteloos!

Wat is de beste bescherming?

De beste bescherming tegen rook en PM2,5-deeltjes is om binnen te blijven met ramen en deuren gesloten. Als je een airconditioner met omgekeerde cyclus gebruikt, zorg er dan voor dat deze op recirculatie staat en geen lucht van buiten naar binnen brengt. Er zijn ook uitstekende luchtreinigers op de markt (zorg ervoor dat ze een HEPA-filter hebben, zoals de Dyson luchtreiniger). De huid is ons grootste orgaan en hoewel het een beschermende barrière hoort te zijn, kan rook er ernstige schade aan toebrengen. En het wordt erger.... Wanneer fijne rookdeeltjes worden gecombineerd met UV-licht, ontstaan gevaarlijke vrije radicalen van ozon (fotochemische smog genoemd) die nog meer schade toebrengen aan ons longweefsel en kostbare huidcellen. Van PM2.5 is aangetoond dat het huidontstekingen, een hogere gevoeligheid van de huid en DNA-schade veroorzaakt. Het verergert ook bestaande aandoeningen zoals psoriasis, dermatitis, eczeem en acne.

Hoe kan Synergie Skin helpen?

Hoewel ik aanraad om in tijden van hoge luchtvervuiling zoveel mogelijk binnen te blijven, is een van de beste manieren om je onbedekte huid te beschermen het gebruik van Enviroshield  voorafgaand aan de blootstelling. Het actieve ingrediënt uit zeemicroben (Alteromonas ferment extract) vormt een onzichtbaar en beschermend laagje over de huid en kan de fijne PM2.5 deeltjes opvangen, waardoor ze niet kunnen binnendringen en het huidoppervlak beschadigen. Klinische gegevens tonen aan dat de huid die beschermd wordt met dit ingrediënt 44% beter beschermd is tegen schade door vervuiling. Er was een merkbare vermindering van huidirritatie en een verbeterde weerstand tegen milieuschade.

Mentioned in this article