Wat doet Vitamine C voor je huid?

Wat doet Vitamine C voor je huid?
Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten en onmisbaar in je dagelijkse huidverzorging.

Ik beschouw Vitamine C als de grote ‘versterker’ voor je huid. Het is een krachtige antioxidant die de cellen kan beschermen tegen schade. Vitamine C pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid.

Niet alle Vitamine C is hetzelfde. Als cosmetisch chemicus gebruik ik L-ascorbinezuur, een vorm van Vitamine C die de cellen herkennen.

Als het gaat om het formuleren van de Synergie Skin huidverzorgingsproducten, verwijs ik altijd naar mijn ‘SEEL-principe’:
Stabiliteit – Effectiviteit – Elegantie – Levering.

Wat doet deze stof allemaal precies en hoe werkt L-ascorbinezuur in mijn SEEL-formule:


1) STABILITEIT

L-ascorbinezuur is zeer onstabiel en oxideert gemakkelijk in aanwezigheid van water en warmte. De meeste serums op basis van L-ascorbinezuur bevatten water in het eindproduct, waardoor het molecuul in vier dagen oxideert. Veel L-ascorbine-serums en -lotions op de markt bevatten water en verliezen dus de effectieve werking binnen enkele dagen na opening van het product, en vaak zelfs terwijl het product op de plank ligt! De kans dat je product nog actief is als je het wilt gaan gebruiken, is vrijwel nihil.

Synergie formuleert L-ascorbinezuur in twee vormen:

  1. Pure C crystals L-ascorbinezuurkristallen is een droog poeder dat zeer stabiel is. De kristallen worden droog bewaard totdat de gebruiker een vloeibare component toevoegt op het moment van aanbrengen. De ideale activator van Vitamine C-kristallen is SuperSerum of Hydrogel olie-vrije hydraterende gel.
    Vette huid, normale huid huidveroudering, acne.
  2. Suprema-C+ gestabiliseerd watervrij L-ascorbinezuur serum. Dit is een gepatenteerd proces waarbij de ruwe L-ascorbinezuurkristallen fijn gemicroniseerd en beschermd zijn in een olie-omhulsel om elke kristal tegen oxidatie te beschermen. Dit is een 100% watervrij serum en is het meest stabiele L-ascorbinezuur dat beschikbaar is. De oliebasis van het serum is licht en zal de poriën niet verstoppen. Het bevat huidbeschermende pure olijf squaleen, druivenpitolie en vitamine E.
    Droge en gevoelige huid.

SupremaC+

2) EFFECTIVITEIT

Bij het kiezen van de beste ingrediënten om mijn Synergie Skin producten te formuleren, verwijs ik altijd naar wetenschappelijke en klinische gegevens om de effectiviteit te garanderen. L-ascorbinezuur (niet de derivaten) wordt beschouwd als de meest effectieve vorm van vitamine C en bieden de volgende voordelen:

Krachtige antioxidant
Het neutraliseert schade door vrije radicalen om het celmembraan en DNA te beschermen en voorkomt afbraak van collageen. Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit is nodig om de huid te verstevigen.

Anti-inflammatie
Vermindert de activering van cellulaire molecule en vermindert roodheid en ontsteking in de huid.

Stimuleert de productie van collageen
Vitamine C is een essentiële co-factor voor de productie van collageen in cellen. Het stimuleert direct collageensynthese door het molecuul dat verantwoordelijk is voor de synthese (procollageen-mRNA) te stabiliseren. Het bevordert indirect de productie van collageen door het onderdrukken van het molecuul dat collageen in de cellen afbreekt.

Egaliseert de huidteint
Onderdrukt de vorming van huidpigment (melanine) en egaliseert een ongelijkmatige teint

Beschermt tegen UV-schade
Beschermt het celmembraan tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door UV-licht. Het is een geweldig antioxidant in combinatie met zonnebrandmiddelen. De voordelen van vitamine C worden versterkt door vitamine E, omdat het helpt om vitamine C te beschermen tegen afbraak.

Synergie Skin Nederland

3) ELEGANTIE

Zowel de Pure C-kristallen als het Suprema-C+ gestabiliseerde serum zijn elegant in gebruik. Beide zijn eenvoudig aan te brengen (aanbevolen in de ochtend) en worden goed verdragen door de meeste huidtypen. Er is geen onaangename geur of kleur in beide vormen. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan de een-staps-applicatie van Suprema-C versus Pure C crystals die je vermengt met een serum, uiteindelijk een kwestie van voorkeur.

Zuiver L-ascorbinezuur is alleen effectief als het wordt afgeleverd aan de doelhuidcellen waar ze hun voordelige werking kunnen uitoefenen.

Zowel Pure C-kristallen als Suprema-C+ hebben een zeer kleine molecuulgrootte en worden gemakkelijk door de huid opgenomen. Pure C-kristallen moeten worden geactiveerd met een product op waterbasis (Hydrogel) en de pH moet lager zijn dan 3,5 voor aflevering. Dokter Sheldon Pinnell ontdekte ook dat de optimale dosis van
Pure L-ascorbinezuur 20% is.

Suprema-C+ wordt via de ‘oliebaan’ tussen de cellen in de buitenste laag van de huid naar de diepere dermale laag gebracht, om de positieve werking te kunnen activeren.

L-ascorbinezuur is een topper die de huid écht verbetert en is een essentiële werkstof voor in je dagelijkse huidverzorging.

PURE-C kristallen