Vitamine B – de voordelen voor je huid!

Vitamine B – de voordelen voor je huid!

Vitamine-B wordt gezien als de multi-tasking cosmeceutical, een topper op het gebied van huidverzorging.

Een van de beste vormen van de B-vitamines voor je huid is Vitamine B3, ook bekend als Niacinamide. Vitamine B3 helpt de conditie van de huid te verbeteren en wordt al vele jaren gebruikt voor wondbehandelingen.

In het laatste decennia is Vitamine B3 (Niacinamide) erkend voor een breed scala aan cosmeceutische voordelen, zoals:

 • Droogheid
 • Roodheid
 • Pigmentatie
 • Acne
 • Fijne lijnen
 • Immuniteit van de huid

Dit brede scala aan positieve effecten voor de huid is de reden waarom we het Synergie Skin Vitamine-B serum de essentiële huid ‘multi-tasker’ noemen, een must-have vitamine voor een gezonde, natuurlijk glanzende huid!

Niacinamide is essentieel voor het celmetabolisme omdat het werkt als een voorloper van de productie van huidverbindingen zoals collageen en keratine. Vitamine-B zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren.

Vitamine B - Synergie Skin

Voor de formulering van mijn Vitamine-B serum verwijs ik naar mijn ‘SEEL-principe’:

1. STABILITEIT

Niacinamide is zeer stabiel en wordt niet afgebroken in de aanwezigheid van warmte, licht of zuurstof.

2. WERKZAAMHEID

De voordelen van B3 zijn divers en hebben de volgende effecten op de huid:

Verbeterde barrièrefunctie en vermindert irritatie en roodheid

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je Niacinamide gebruikt, is je huid meer gehydrateerd en minder gevoelig voor roodheid en schade door irriterende stoffen uit de omgeving.

Verminderde hyperpigmentatie

Niacinamide remt de overdracht van melanine (donker pigment) uit de cellen die melanine (de melanocyt) produceren naar de huidcellen in de buitenste laag (keratinocyte). Omdat overdracht wordt geremd, signaleert het de melanocyt om te stoppen met het produceren van melanine om huidpigmentatie te verminderen.

Verminderd geel worden van de huid

De ouder wordende huid vertoont vaak een ondiepe huidskleur. Dit komt door de suiker in onze huid, in samenhang met huideiwitten. Dit proces wordt ‘Glycatie-veroudering’ genoemd en geeft een ondiepe (geelbruine) huidskleur. Glycatie verhard en vervormd het collageen en verhoogt de productie van rimpels.

Vermindering van rimpels

Niacinamide vermindert de zichtbaarheid van rimpels door de productie van collageen te verhogen en overmatige GAG ​​(glycosaminoglycan) -verbindingen in de diepere huidlaag- te verminderen.

Versterking van de natuurlijke immuniteit van de huid

Vitamine B3 voorkomt de natuurlijke immuunreactie veroorzaakt door UV-licht door het natuurlijke immuunrespons van de huid te stimuleren. Er is zelfs een actuele discussie over het opnemen van B3 in chemotherapie voor de behandeling van huidkanker.

Vermindert ontsteking

Niacinamide is effectief in het verminderen van de ontstekingsreactie in de huid. Omdat alle huidaandoeningen ontstaan uit ontstekingen, kan Vitamine B3 worden gebruikt om vrijwel alle huidaandoeningen te behandelen.

Olieregulatie

Dr. Drealos MD ontdekte dat Niacinamide de overmatige talgproductie bij acne verminderde. De effectieve werking van Vitamine B3 op ontstekingen helpt acne-patiënten hun huidprobleem onder controle te houden.

3. ELEGANTIE

Niacinamide wordt door de meeste mensen verdragen vanwege de volgende kenmerken:

 • Lage irritatie en anti-inflammatoire voordelen
 • Hoge oplosbaarheid
 • Compatibel en niet-reactief met andere cosmeceutische ingrediënten
  (behalve zuren)
 • Kleurloos
 • Geurloos

4. LEVERING

 • Dringt gemakkelijk door de buitenste huidlaag
 • Gemakkelijk oplosbaar in water
 • Stimuleert de bloedsomloop, waardoor gezonde bloedvaten beter functioneren voor de afvoer van afvalstoffen en het opnemen van voedingsstoffen in de huid.
 • Het ingrediënt Panthenol B5 verhoogt de activiteit van huidcellen en maakt de huid soepel en elastischer.

Synergie Skin Vitamine B Uberzinc Synergie Skin Nederland