Self-Care tips

Self-Care tips

DE BESTE HUIDVERZORGING VOOR THUIS!

REINIGEN

Zorg ervoor dat je ‘s ochtends en’ s avonds je gezicht grondig reinigt, bijvoorbeeld met UltraCleanse, om de overtollige olie en vuil op het huidoppervlak te verwijderen. Als extra stap raad ik ook aan om 1 of 2 keer per week een zachte gezichtsscrub, zoals MediScrub, te gebruiken op de verstopte gebieden om mee-eters te verwijderen.

BALANS

Breng ‘s ochtends en’ s avonds op een pas gereinigd gezicht een paar druppels Dermiotic aan voordat je serums aanbrengt. Het probiotische lysaat en prebiotische huidvoeding herstellen het evenwicht van de huid van zowel nuttige als schadelijke bacteriën en helpen de prikkels van huidirritatie en -ontsteking te voorkomen.

GEBRUIK SERUMS

Je belangrijkste serum om te gebruiken is vitamine B (niacinamide) om de huid te versterken, uitdroging te voorkomen en overtollig talg onder controle te houden. Dit multitasking-serum zal ook de immuniteit van je huid versterken en gebruik je ‘s ochtends en’ s avonds.

Bij mee-eters, whiteheads of algemene verstopte poriën, vervang dan ‘s ochtends je vitamine B met één pompje Reveal totdat de uitbraak afneemt. Het salicylzuur in Reveal helpt de verstopte poriën door olie en vuil te ‘ontkoppelen’, terwijl de AHA’s zachtjes exfoliëren en hydrateren.

MOISTURIZE

Als je een droge, rode of gevoelige huid hebt, kies dan voor DermaCalm moisturizer ‘s ochtends en De-Stress olie’ s avonds om irritatie te verminderen. Alle andere huidtypes kunnen kiezen voor ÜberZinc, omdat het hoge gehalte aan zinkoxide een geweldig ontstekingsremmend ingrediënt is.

Hydrolock & DeStress

 

GEZICHTSMASKER, WEL OF NIET GOED VOOR JE HUID?

Neem jij ook vaker een gezichtsmaskers nu je meer thuis bent? Is dit eigenlijk wel goed voor je huid?
Als je nu vaker een maskertje neemt dan heb je mogelijk ook meer last van congestie en puistjes rond de neus en kin. Dit komt omdat het de natuurlijke processen van de huid, zoals opname van water en heilzame huidingrediënten, vermindert. Ook overtollige olie en huidgifstoffen worden minder goed verwijderd.

Enkele onaangename maar echte feiten over gezichtsmaskers:

De vochtige omgeving die door het masker wordt gecreëerd, is ook een broedplaats voor slechte bacteriën omdat zweet niet van nature van de huid kan verdampen. Gezichtsmaskers kunt je huid ook juist irriteren. De toegenomen doorbloeding, zwelling en tinteling/prikkeling van de huid lijkt te wijzen op effectiviteit maar zijn eigenlijk ontstekingsverschijnselen en dus zeer ongewenst. De stofjes in de huid die bij dit proces vrijkomen zorgen op korte termijn voor een doorbloede en gehydrateerde huid maar ook voor een verminderde barrièrefunctie en op lange termijn voor huidveroudering.

Dan is er ook het maskermateriaal en ingrediënten; materiaal van gezichtsmaskers kan additieven bevatten zoals bleekmiddelen, parfums of andere twijfelachtige materialen die tijdens het fabricageproces worden toegevoegd. Sommige mensen zijn mogelijk gevoelig of zelfs allergisch voor deze toevoegingen en merken irritatie, schilfering of roodheid op.

HOE VAAK MOET IK MIJN HANDEN REINIGEN OF WASSEN?

Via de handen kunnen makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat je zelf of iemand in je omgeving ziek wordt.

Reinig je handen na het aanraken van oppervlakken zoals deurknoppen, brandstofpompen, roltrappen, winkelwagens, geld- en geldautomaten. Een minuut wassen met zeep wordt aanbevolen om het virus te helpen bestrijden.

Worden je handen droog van het vele wassen? Hand ResQ helpt bij het verzorgen van je handen! Hand ResQ is een verfijnde handlotion doordrenkt met de zachte geur van etherische olie van rozengeranium. Deze niet-vette formule bevat actieve bestanddelen van vitamine B3 om zonnevlekken op de handen te verminderen. Een mix van voedende ingrediënten, waaronder honing, weideschuimolie, squaleen en sheaboter, herstelt en verjongt de handen en nagelriemen.

MEER HUIDVERZORGINGSTIPS

  • Trakteer je huid op een heerlijk voedzaam nacht-masker – Breng een keer per week een dun laagje MasquErase anti-aging masker aan en laat het minimaal 30 minuten intrekken voordat je het afspoelt. Je kunt het masker ook laten zitten terwijl je slaapt; je wordt wakker met een babyzachte huid!
  • Ruwe handen herstellen terwijl je slaapt – Breng voor extra verzorging van je handen en nagelriemen een ruime hoeveelheid voedende Hand ResQ-crème of Recover Balm aan. Bescherm met katoenen handschoenen.
  • Voorraad Vitamine D opbouwen – Geniet in deze periode ook van de zon in je tuin of op je balkon. Twintig minuten vroege ochtendzon zonder bescherming zorgt voor vitale vitamine D (en stimuleert je geest), maar vergeet niet om je fysische zonnebrandcrème, zoals ÜberZinc, te gebruiken als je langere tijd in de zon bent.

Synergie Skin