
Aangezien de huidverzorgingsindustrie zo snel evolueert, kan het voor consumenten moeilijk zijn om alles bij te houden. Het verschil kennen tussen serums, vochtinbrengende crèmes, reinigingsmiddelen en toners, en wat het beste is voor jou en je huid kan een hele zoektocht zijn!
Serums zijn laatste jaren erg populair. Ze hebben toners vervangen en zijn inmiddels het nieuwe ESSENTIAL in een tweemaal daagse huidverzorgingsroutine. Maar met zo’n breed scala aan serums, allemaal variërend in kwaliteit, welke moet je kiezen en waar zijn ze precies voor bedoeld? Serums zijn zeer specifiek in wat ze doen – ze worden veel gemakkelijker opgenomen dan een vochtinbrengende crème die als een crème op de huid ligt en beschermt. Ze zijn meestal lichter van textuur en komen voor op basis van water of soms op basis van olie. Ze hebben daarom de eigenschap voor een geconcentreerde afgifte van cosmeceutische ingrediënten gericht op specifieke huidaandoeningen zoals uitdroging, lijntjes en rimpels, roodheid, pigmentvlekken, congestie en onzuiverheden. De meeste vochtinbrengende crèmes bieden vaak brede hydraterende eigenschappen, meestal een mengsel van olie en water met emulgator om de twee te mengen – ze bevatten over het algemeen niet zo veel actieve ingrediënten dan serums.
Gouden Regels voor gebruik van serums en moisturizers
1. Begin altijd met het lichtste product (dunste textuur) voordat je naar een zwaarder product ( dikke textuur) gaat – wat betekent dat je serums altijd moet aanbrengen VOOR een moisturizer!
2. Serums mogen vochtinbrengende crèmes NIET vervangen –
In deze blogpost hebben we geleerd dat bij kwaliteitsserums alles draait om de levering van specifieke actieve ingrediënten zoals vitamine C (L-ascorbinezuur), vitamine B3 (niacinamide), vitamine A (moleculaire retinol) in geconcentreerde doses, en daarom verschilt van de eigenschappen van een vochtinbrengende crème die deze serums ‘vasthoudt’ – de huid hydrateert en beschermt tegen milieuschade.
3. Serums = waar voor je geld!! Serums lijken in eerste instantie misschien duur voor zo’n kleine hoeveelheid aan product, maar kwaliteitsopties moeten een hoge waarde per ml bevatten, omdat ze spaarzamer worden aangebracht dan vochtinbrengende crèmes. Velen bieden een houdbaarheid van ten minste twee jaar.
4. Niet alle serums zijn gelijk in samenstelling! – Drogisterij- en apotheekmerken nemen vaak niet voldoende actieve stoffen in het serum op om zichtbare veranderingen in de huid te creëren.
5. Lees de etiketten – Vraag jouw plaatselijke huidspecialist, schoonheidsspecialiste om advies over klinische gegevens ter ondersteuning van claims over ingrediënten. Drogisterijen en warenhuizen zijn veelal niet gekwalificeerd om hun klanten voor te lichten over het aanpakken van specifieke huidproblemen. Vraag het advies van een medisch opgeleide huidspecialist of gekwalificeerde huidtherapeut om je te helpen bij het kiezen van de juiste serums en het bedenken van een huidverzorgingsregime dat bij jouw huid en eisen past.
Waar moet je naar zoeken?
- Fijne lijntjes en rimpels verminderen: vitamine A (Synergie Skin Ultimate A), vitamine C (Synergie Skin SupremaC+ of Pure-C Crystals), collageenstimulerende peptiden (aanwezig in Synergie Skin ImprovEyes en Reclaim)
- Onzuivere en acne gevoelige huid: melkzuur en salicylzuur (aanwezig in Synergie Skin ReVeal en Blem-X), vitamine A (Synergie Skin Ultimate A), vitamine B3 (Synergie Skin Vitamine B), en Squaleen (Dermacalm)
- Pigmentatie, door de zon beschadigde huid: vitamine A (Synergie Skin Ultimate A), vitamine B3 (Synergie Skin Vitamine B), vitamine C (Synergie Skin SupremaC+ of Pure-C-kristallen) en Saccharide-isomeraat (BrightEnlite)
- Gedehydrateerde, droge huid: hyaluronzuur (aanwezig in Synergie Skin ReClaim)