Kan je huid tegelijk vet en droog zijn?

Kan je huid tegelijk vet en droog zijn?
Ja! Je huid kan zowel vet als vochtarm zijn.

Veel vette huidtypes kunnen olie in de poriën produceren, maar droog en vochtarm zijn op het huidoppervlak. Een droge, schilferige huid kan ook het gevolg zijn van overmatig gebruik van exfolianten met een hoge concentratie aan het oppervlak die de verstopte poriën aanpakken. De huid rond de poriën kan daardoor droog en ontstoken raken. Het is ook mogelijk om een ‘waterdroge’ of uitgedroogde huid te hebben. Dit komt vaak voor. Zelfs een vette huid kan strak aanvoelen door een gebrek aan water.

Hier zijn Terri’s beste tips om ervoor te zorgen dat je vette huid gehydrateerd blijft:

1. Kies de juiste reiniger Synergie Skin UltraCleanse

De meeste schuimende reinigingsproducten zijn geformuleerd met gewone oppervlakte-actieve chemicaliën zoals Natriumlaurylethersulfaat of Ammoniumdodecylsulfaat. Dit zijn hardschuimende ingrediënten en kunnen de huid van haar essentiële vochtgehalte ontdoen. Kies mildere sulfaatvrije reinigers (zoals Synergie Skin UltraCleanse en BioCleanse) en reinig de huid niet te veel. Tweemaal daags reinigen is voldoende voor een vette huid. Vermijd zeepjes om het gezicht te reinigen. Zeepblokken zijn zeer alkalisch en kunnen de natuurlijke zuurmantel van de huid verwijderen, waardoor je een vochtarme, schilferige huid krijgt.

2. Kies de juiste moisturizer

Zelfs een vette huid heeft hydratatie nodig. Vochtinbrengende crèmes met een hoog oliegehalte kunnen poriën blokkeren en puistjes veroorzaken. Laat je huidoppervlak NOOIT droog en ongehydrateerd achter. Kies een lichte, olievrije moisturizer zoals Hydrogel. Deze moisturizer bevat ‘watermagneet’-ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur en NaPCA die vocht in de huid trekken zonder oppervlakte-olie toe te voegen. Er is ook een hypermodern nieuw ingrediënt in Hydrogel dat het uiterlijk van oppervlakteolie en grote poriën vermindert; Barosma Betulina bladextract.

3. Vermijd agressieve ingrediënten

Ingrediënten zoals benzoylperoxide zijn effectief in het verminderen van acne-bacteriën in een vette huid. Peroxide is echter een sterk oxidatiemiddel dat de huid kan ontdoen van het natuurlijke vochtgehalte. Melkzuur en salicylzuur zijn betere keuzes omdat ze de droge huid en verstopte poriën verwijderen, maar ook het vochtgehalte verhogen en ontstekingen verminderen.

Kan je huid zowel vet als droog zijn?

4. Hydrateer van binnenuit

Het is net zo belangrijk om van binnenuit gehydrateerd te blijven. Water en groene thee zijn een belangrijk onderdeel van je dagelijkse waterinname. Als je niet van gewoon water houdt, voeg dan vers citroen- of limoensap toe met een beetje natuurlijke zoetstof zoals stevia. Het toevoegen van een scheutje vloeibaar chlorofyl zal ook helpen de zuurgraad in het bloed te verlagen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren. Dus onthoud dat je je huid, vooral in de zomer, goed vochtig moet houden, ongeacht je huidtype!