Hydrateren, wat is het belang voor je huid?

Hydrateren, wat is het belang voor je huid?
Goed hydrateren helpt je huid jeugdig houden, helpt opkomende eerste rimpeltjes verminderen en zorgt voor een zachte, stralende huid. Vocht zorgt ervoor dat de buitenste laag van je huid beschermd wordt en bovendien houdt het de huid soepel. Daarom is het belangrijk om de huid goed te hydrateren.
Water drinken voor een mooiere huid?

Water is van vitaal belang voor een gezonde huid, haar, nagels en voor het intern beheersen van al onze belangrijke organen en systemen. Ons lichaam bestaat iets meer dan 60% uit water en elke levende cel in ons lichaam is levenslang afhankelijk van water. Toch wil ik enkele oude mythen over hydratatie ontkrachten. De dagen waarop ons werd verteld om acht tot tien glazen water per dag te drinken zijn voorbij. Uit onderzoek blijkt dat water het lichaam te snel passeert om effect te hebben op de huid. Er is vocht nodig om de huid voldoende gehydrateerd te houden, maar die acht tot tien glazen water zullen niet direct naar de bovenste huidlaag gaan.

Hoe kan ik hydrateren zonder veel water te drinken?

Vruchten bevatten zeer veel water. Watermeloen is eigenlijk 90% water en andere meloenen zoals cantaloupe and honeydew hebben ook een hoog watergehalte. Groenten zoals selderij, komkommers, tomaten, paprika en sla zijn ook rijk aan water. Eet dus dagelijks waterrijke groenten en fruit. Het grootste voordeel van waterrijke groenten en fruit is dat ze weinig tot geen calorieën bevatten en je ook nog eens een fijn vol gevoel bezorgen! Je kunt je percentage waterinname ook aanvullen door havermout of haverzemelen (bereidt met water) te nemen of soepen en smoothies.

Naast het drinken van zuiver water, zijn mineraalwater, amandelmelk en kokoswater geweldige keuzes om te hydrateren. Frisdranken hebben zeker geen voedingswaarde en bevatten heel veel suiker, toch kunnen ze hydrateren. Voor een gezonde limonade voeg je liever puur citroensap, mint of een natuurlijk suikeralternatief (stevia of Natvia-zakjes) aan mineraalwater toe!

En ja, koffie en thee tellen ook mee! Dat koffie en thee de huid uitdrogen is waar maar het vochtafdrijvende effect van koffie en thee weegt namelijk niet op tegen de voordelen van hydratatie. Maar … alcohol is een significante dehydrator. Als je sociaal drinkt, streef dan altijd naar een 1: 1 portie alcohol tot water.

Hoeveel water hebben we nodig tijdens het sporten?

Het Institute of Sport adviseert ongeveer 1-1,5 liter water per uur te drinken tijdens het sporten. Hydratatie voor en na het sporten is ook belangrijk als de training intensief is. De algemene vuistregel is dat als je zweet, je het vochtgehalte zo snel mogelijk moet aanvullen.

BLOG - Hydratatie Synergie Skin NL

Hoe kun je zien of je uitgedroogd bent?

Controleer je urine! Als je om de twee tot vier uur urineert, is het licht van kleur en aanzienlijk volume, dan is je hydratatie huishouding in orde. end. Als je echter gedurende zes tot acht uur gedurende de dag niet urineert, ben je uitgedroogd. Tekenen van uitdroging zijn een vaal uitziende huid, hoofdpijn, kramp in de benen en een licht gevoel in het hoofd.

Get water-logged!!

De aanbevolen vloeistofinname per dag voor mannen en vrouwen bij een normaal activiteitenniveau is:

Dames: 2,1 liter / dag
Heren: 2,6 liter / dag

Denk je dat je overdag niet voldoende drinkt? Houd dan een week lang bij wat je eet en drinkt. Het beste advies om gehydrateerd te blijven is om een manier te vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl.