Eet gezond voor een mooie huid!

Eet gezond voor een mooie huid!

Voeding heeft invloed op de gezondheid van de huid. Sommige voedingsmiddelen kunnen zelfs direct schadelijk zijn! Wat kun je beter wel en niet eten voor een mooie huid?

Mijn “no-no” dieetlijst:

Suiker

Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt, kan zich dat na verloop van tijd gaan hechten aan het collageen in onze huid door een proces dat ‘glycatie’ wordt genoemd. Glycatie leidt tot een stugge, inflexibele huid. Als je de elasticiteit en flexibiliteit in je huid verliest, worden rimpels dieper en neemt het verouderingsproces snel toe.

Het is ook bekend dat hoe ouder je bent, hoe minder suiker je huid verdraagt. Als je 45 jaar of ouder bent, mag je dagelijkse suikerinname niet hoger zijn dan 160 calorieën per dag, dat is ongeveer 10 theelepels. Om de suikerinname in jouw voeding te berekenen, deel je de voedingswaarde in gram suiker (op de verpakking van uw product) met 4. Dit zet de voedingswaarde om in theelepels, dus als de verpakking 12 g suiker zegt, is dat 3 theelepels.

Na verloop van tijd houdt je verlangen naar suiker op, maar denk eraan: het is veel gezonder om een ​​kleine hoeveelheid suiker te nemen dan jezelf er helemaal van te beroven. Als je dan weer veel suiker neemt kan je lichaam de hunkering ernaar niet meer weerstaan.

“Het heeft geen zin om honderden euro’s uit te geven aan huidverzorgingsproducten als je een dieet eet dat rijk is aan suiker … je kunt je huid beschermen en hydrateren van buitenaf met crèmes, maar je moet de groei van goede, sterke huidcellen voeden en stimuleren ook van binnenuit – suiker zal dat tenietdoen.” – Dr. Aamer Khan MD (cosmetisch dermatoloog)

Geraffineerde koolhydraten

De suiker die veroudering veroorzaakt, is niet alleen afkomstig van chocolaatjes, gebak en snoep, maar ook van brood, pasta’s, aardappelen en rijst. Deze eenvoudig geraffineerde koolhydraten zetten zich snel om in suiker, dus ben bewust dat je mogelijk nog steeds ‘aging’ voedsel eet.

Geraffineerde koolhydraten verhogen ook de activiteit van de talgklieren, met als resultaat verstopte poriën en acne.

Alcohol

Alcohol haalt het vocht van binnenuit uit de huid, wat zorgt voor een droge huid. Het verwijdt de bloedvaten in de huid met als gevolg meer ontstekingen en zichtbare ‘gesprongen’ haarvaten. Alcohol verergert ook acne en rosacea.

Snel ‘verwerkte’ voedingsmiddelen

Fastfood is meestal rijk aan ‘slechte’ (trans)vetten. Deze ‘slechte vetten’ kunnen leiden tot schade door vrije radicalen en veroudering van cellen. Zout zit ook veel in deze fastfoodproducten, en trekt het vocht uit de huid, waardoor de hydratatie van de huid verminderd.

Wat is je actieplan?

1. Vergeet niet om veel verse groenten te eten en kleine en regelmatige porties eiwit. Houd je insuline- en bloedsuikerspiegel in de gaten. Als je je suikerinname verlaagt, zul je merken dat je huid binnen enkele weken steviger en minder droog wordt. Chromiumsupplementen, verkrijgbaar bij o.a. reformwinkels, helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Probeer producten met Erythritol, Xylitol en Stevia. Dit zijn natuurlijke zoetstoffen die niet de toxische effecten van glucose en fructosesuiker hebben.

2. Drink voldoende water. Dit zal de elasticiteit van je huid verhogen en helpen om giftige afvalproducten uit het lichaam te verwijderen.

3. Het is nooit te laat om de schade ongedaan te maken. Synergie Vitamine A-serum bevat een stabiele, effectieve vorm van Retinol die de huid verjongt, de effecten van je ‘door suiker beschadigde’ huid omkeert en de activiteit van de talgklieren vermindert.

4. Niacinamide in Vitamine B-serum helpt de natuurlijke immuniteit van de huid aan te pakken en verloren vocht te herstellen. Het zal ook de ongelijkmatige teint en ontstekingen (acne) aanzienlijk verminderen.

5. Vergeet niet je zonbescherming met make-up Uberzinc of Synergie Minerals! Een gezond dieet is belangrijk voor een goede huid, maar bescherming tegen de zon is van vitaal belang.

Welke ‘Superfoods’ zijn goed voor je huid?
  • Eet goede vetten. Omega 3 in vis en lijnzaad helpt bij het hydrateren van de huid en houdt de celmembranen elastisch en sterk.
  • Onbewerkte groenten bevatten veel antioxidanten. Veel antioxidanten zoals groene thee helpen bij het blokkeren van chemische reacties die leiden tot schade door de zon en weren vrije radicalen die rimpels en pigmentvlekken veroorzaken.
  • Denk ‘rood’. De meeste rode groenten en fruit (tomaten, rode en blauwe bessen, rode biet) zijn het hoogst in natuurlijke antioxidanten vanwege het hoge gehalte aan lycopeen en anthocyanine.

‘Je bent wat je eet’ is niet alleen een luchtige uitdrukking; de combinatie van gezond eten, lichaamsbeweging en premium cosmeceuticals is jouw beste verzekeringspolis voor een geweldige huid.