De juiste voorbereiding voor een chemische peeling!

De juiste voorbereiding voor een chemische peeling!

Soms heeft je huid net iets meer nodig om af te komen van die vervelende pukkeltjes, doffe, vermoeide look of fijne lijntjes. Je kunt dan kiezen voor een chemische peeling. Je eerste stap in de behandeling met een peeling is de juiste voorbereiding.

Wat is een chemische peeling?

Bij een chemische peeling wordt met behulp van een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld  melkzuur of salicylzuur, het bovenste laagje van de huid ‘verwijderd’. De peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Acne, pigmentvlekken, onregelmatige teint, littekens, rimpels of zonschade worden hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

Wat gebeurt er bij een chemische peeling met de huid?

Wanneer een peeling op de huid wordt aangebracht gaan de ingrediënten een interactie aan met de cellen in onze opperhuid en soms ook lederhuid. Ongeacht het type zuur zorgen chemische peelings altijd voor exfoliatie van de huid. Dat wil zeggen, dat de bovenste huidlaag oplost met als gevolg: een gladdere en egalere huid. Daarnaast kunnen chemische peelings ook zorgen voor extra hydratatie van de huid, vermindering van pigmentvlekken en extra aanmaak van collageen en elastine. Niet elke chemische peeling is dus hetzelfde. Elk zuur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dat maakt chemische peelings zo gewild. Voor ieder huidtype is er een passend zuur beschikbaar.

Hoe “chemisch” is een chemische peeling?

“Iets chemisch op de huid aanbrengen kan toch niet goed zijn?” Het woord ‘chemisch’ heeft bij de peelings echter betrekking op de chemische reactie die in de huid plaatsvindt. Bij het aanbrengen van de vloeistof op de huid vindt er een interactie plaats met de cellen in de huid, oftewel een (chemische) reactie. Deze vloeistof (zuur) wordt o.a. verkregen uit bijv. appels, melk en suikerriet en is niet chemisch.

Een overzicht van de meest toegepaste zuren

Peelings worden ingedeeld naar hun dieptewerking in de verschillende huidlagen. Huidspecialisten kiezen veelal voor peelings met lagere concentraties en hogere behandelfrequenties. Peelings met Alfa hydroxyzuren (o.a. glycolzuur), salicylzuur en jessner’s oplossing zijn oppervlakkig, zijn goed te verdragen en voorkomen complicaties van de opperhuid.

ENZYME PEELING
De Enzyme Hydropeel van Synergie Skin is de perfecte instap-peeling voor elk huidtype.
Deze mix van papaya enzymen en 15% melkzuur zorgt voor een stimulans van de celvernieuwing en geeft de huid een zachte, volle en gehydrateerde uitstraling met een natuurlijke glow.

LACTISCHE PEELING
Melkzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) voor de behandeling van fijne lijntjes, uitdroging, ongelijkmatige teint en acne. Het wordt als minder irriterend beschouwd dan glycolzuur vanwege het hogere molecuulgewicht en wordt over het algemeen beschouwd als de superieure AHA-optie vanwege de veelzijdigheid van peelingniveaus en hydraterende eigenschappen.

De Lactic Peel van Synergie Skim is een zeer actieve, maar milde chemische exfoliërende behandeling. Deze peeling versterkt de natuurlijke huideigen vochtbalans, remt de productie van tyrosine en stimuleert de celdeling van de stamcellen, waardoor een betere hydratatie, gelijkmatigere teint en gezonde gloed ontstaat.

SALICYLZUUR PEELING

Salicylzuur is een beta-hydroxyzuur (BHA) afgeleid van Salicin, dat van nature voorkomt in wilgenbast. Salicylzuur bevat hetzelfde ontstekingsremmende ingrediënt als aspirine (acetylsalicylzuur) waardoor het een ontstekingsremmend effect op de huid heeft. Deze schil vermindert effectief de overtollige talgproductie, dringt door in de poriën en verwijdert vettig intrafolliculair puin. Zowel melkzuur als salicylzuur kunnen alleen of in lagen worden gebruikt volgens de dosering die geschikt is voor de patiënt. Salicylzuur wordt altijd eerst aangebracht omdat het lipofiel is, waarbij het hydrofiele melkzuur wordt aangebracht over het salicylzuur. Over het algemeen verdraagt ​​een meer gevoelige huid 5% salicylschillen en een robuustere huid tot 30%, over een reeks van 6 behandelingen.

Synergie Skin peelings

VOORBEREIDING MET COSMECEUTICALS

Een goede voorbereiding van jouw huid voorafgaand aan een peeling kan een enorm verschil maken. Wanneer je de huid goed voorbereidt op een peeling, heeft de behandeling meer effect. Het resultaat is dan niet alleen beter maar houdt ook langer aan. Daarbij reageert een voorbehandelde huid minder met hyperpigmentatie of erytheem (roodheid) en is de hersteltijd korter.

DE PRODUCTEN
  • Vitamine A – reguleert de celomzet en vermindert het risico op PIH door de pigmentproductie en -overdracht op cellulair niveau te beheersen (te vinden in Ultimate A)
  • Niacinamide – versterkt de huidbarrière, vermindert hyperpigmentatie en verhoogt de huidimmuniteit (te vinden in vitamine B).
  • AHA / BHA – scrubt de huid om ervoor te zorgen dat je ‘canvas’ een egaler oppervlak heeft voorafgaand aan het pellen. Dit is vooral belangrijk voor de overbelaste, hypergepigmenteerde en door de zon beschadigde huid (te vinden in ReVeal).
  • Fysische zonnefilter met zinkoxide – bescherming tegen de zon en UV is essentieel vóór elke peeling. Producten zoals ÜberZinc of Synergie Minerals.
  • Huidverhelderend serum – voor mensen met een neiging tot hyperpigmentatie of een iets donkerdere huid. Een huidhelder serum vermindert het risico op PIH (zoals EnLighten).
Synergie Skin NL Vitamine B
POST TREATMENT CARE

ZINKOXIDE FYSISCHE BESCHERMING

Fysische zonnebrandcrème is van vitaal belang na een peeling. Zinkoxide is een mineraal dat optimale bescherming biedt tegen UVA-, UVB- en IR-licht en is het enige ingrediënt dat door de FDA wordt erkend als een alles-in-één breedspectrumbeschermer. Het is gebleken dat zinkoxide krachtige ontstekingsremmende, genezende en antimicrobiële eigenschappen heeft en een milde dihydrotestosteron (DHT) -blokker is, wat betekent dat het de ernst van acne-laesies kan verminderen. Zinkoxide is te vinden in ÜberZinc of Synergie Minerals.

NIACINAMIDE SERUM

Het opnieuw opbouwen van de barrière is essentieel als de epidermis is aangetast door een chemische peeling. Niacinamide stimuleert de productie van barrière-eiwitten keratine, filaggrine en betrekkenucrine en stimuleert ook de productie van ceramide om waterverlies te verminderen na het verwijderen van oppervlaktecellen. Aanwezig in Vitamine B serum.

NIET-PETROLATUM OCCLUSIE

Ricinusolie is een ideaal ingrediënt om de huid te beschermen tegen ziekteverwekkers en biedt occlusie voor de kwetsbare huid met een gecompromitteerde barrière na een peeling. Het vetzuurbestanddeel van ricinusolie is ricinolzuur dat krachtige ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen bezit. Aanwezig in OccluSiderm

Voor een start-set adviseren wij de Synergie Skin Post-Treatment Kit. Een herstel-minikit om jouw huid te beschermen en te herstellen na een klinische behandeling.

Synergie Skin Post-treatment Kit_set