10 tips om acne aan te pakken

10 tips om acne aan te pakken
Behalve aanleg spelen hormonale veranderingen een rol, maar ook door invloeden van buitenaf kunnen onzuiverheden op de huid ontstaan.

ACNE WORDT VEROORZAAKT DOOR 4 FACTOREN:

  • Ontsteking of irritatie in de olieklieren van de huid
  • Overproductie van olie
  • Overproductie van huidcellen die verstopte poriën veroorzaakt
  • Overproductie van P.Acnes bacterie – puistjes zijn de natuurlijke reactie van je lichaam op infectie terwijl de huid zichzelf probeert te genezen.

HIER ZIJN MIJN TOP 10 TIPS TEGEN ACNE:

1. REINIG JE GEZICHT 2X PER DAG

Warm water en een cleanser (reinigingsgel) verwijderen overtollige olie en dagelijks vuil, wat verstopte poriën kan veroorzaken. Pas op dat je je gezicht niet te krachtig schrobt, omdat dit irritatie van de olie-productie kan vergroten en verdere ontsteking kan veroorzaken. Was je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds. Ben je student? Was je gezicht dan ook zodra je thuiskomt van school, want dan moet je huid goed schoongemaakt worden!

2. EXFOLIATIE

Melkzuur en salicylzuur worden aanbevolen om de poriën “open” te maken en dode huidcellen en vuilophoping te verwijderen. ReVeal exfoliërend serum wordt dagelijks aanbevolen.

3. DENK AAN JE VITAMINE A EN B

Vitamine A en B, die je ‘s avonds aanbrengt, zijn essentieel voor het aanpakken van acne. Vitamine B-serum vermindert ontstekingen en helpt overtollige olie te verminderen, terwijl het vochtgehalte van de huid behouden blijft. Vitamine A-serum vertraagt de overproductie van huidcellen die de poriën verstoppen en reguleert de oliestroom.

4. GEBRUIK EEN ACNE-SPOT-SERUM ZONDER BENZOYLPEROXIDE

Benzoylperoxide doodt alleen bacteriën en helpt niet bij de andere factoren die acne veroorzaken.

Blem-X acne serumPeroxide kan de huid ontsteken en uiteindelijk zal je acne terugkeren of zelfs verergeren. Synergie Blem-X acne serum helpt bij het behandelen van inflammatoire acne wanneer er een overproductie is van huidcellen die vastzitten in de poriën. Huidontsteking treedt op als gevolg van de bacteriële aanval op levende cellen. Dit niet-agressieve serum is belangrijk om alle vier de acnefactoren aan te pakken zonder ontstekingen te veroorzaken.

5. MOISTURISE

Hoewel te veel olie in een vochtinbrengende crème niet wordt aanbevolen voor acne, heeft je huid toch hydratatie nodig. HydroGel is een fijn vochtinbrengend serum zonder olie voor mensen met acne. Gebruik het ‘s ochtends onder de make-up van Synergie Minerals en’ s avonds na je vitamine A- en B-serums.

6. GEEN ZWARE MAKE-UP

Vermijd het gebruik van zware foundations en concealers die oliën of siliconen bevatten, zoals dimethicon. De huid probeert zichzelf te genezen en kan dit niet doen wanneer je 10 uur per dag je poriën blokkeert. De losse foundation van Synergie Minerals is ideaal voor mensen met acne, omdat dit product werkt als een UV-blokker en het natuurlijke zinkoxide ontstekingen minimaliseert.

7. HAARPRODUCTEN KUNNEN JE HUID BEÏNVLOEDEN

Wanneer je haarproducten op siliconen basis gebruikt, kan dit ook je huid aantasten en je poriën verder verstoppen. Probeer natuurlijke producten te gebruiken, want hierdoor ziet uw haar er niet alleen geweldig uit, maar zorgen ze er ook voor dat uw huid gezond en acne-vrij blijft.

8. EET GEZOND

Elk orgaan in je lichaam heeft voedsel nodig om te functioneren. De huid is ons grootste orgaan en reageert direct op voeding.

BLOG - 10 tips tegen acneProbeer koffie, suiker, sterk bewerkte voedingsmiddelen (witte rijst, witbrood, pasta) en suikerachtig gedroogd fruit en sap te vermijden. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zoals bessen en appels en eet elke dag minstens 6 handenvol verschillende kleuren groenten. En vergeet niet elke dag minstens zes grote glazen water te drinken.

9. GEEN STRESS

Als we stress hebben, maken we de hormonale steroïden cortisol aan. Dit verstoort de natuurlijke oliebalans en kan acne veroorzaken. Probeer meditatie of yogalessen (geen hete yoga!) om stressniveaus te verminderen.

10. NIET PLUKKEN EN UITKNIJPEN

We snappen dat het moeilijk is om naar die ontsierende bultjes en puitjes in je gezicht te kijken zonder er aan te plukken of ze uit te knijpen, maar doe het niet! Elke keer dat je een puistje open maakt of uitknijpt, verspreidt de infectie en kan dit littekens of ergere infectie geven. Een paar dagen met acne is veel beter dan permanente littekens. Onthoud dat acne controleerbaar is maar niet te genezen. Je moet geduld hebben en wachten tot je lichaam zichzelf weer in balans brengt.

 

Het combineren van een goede huidverzorgingsroutine met veranderingen in voeding en levensstijl kan acne met succes onder controle houden en het uiterlijk van je huid aanzienlijk verbeteren.