FAQ

Vind de antwoorden op uw vragen

Frequently Asked Questions

Synergie Skin en Synergie Minerals producten zijn te verkrijgen bij onze Synergie partners. Om een verkooppunt in uw buurt te zoeken, klikt u hier

Terri Vinson is cosmetisch chemist, zakenvrouw, moeder en oprichter van Synergie Skin. In 2005, startte Terri het bedrijf vanuit de passie om mensen te kunnen informeren en de kracht te kunnen geven om een goede en veilige keuze te maken in hun huidverzorging. Terri constateerde dat er nog veel werk aan de winkel was als het ging om écht actieve cosmeceutische producten op de esthetische markt, die vrij waren van mogelijk schadelijke stoffen en die de klant op een andere manier naar huidverzorging liet kijken. Terri ontwikkelde Synergie Skin, Synergie Minerals en Synergie Practitioner- drie productgroepen die zich richten op huidverbetering op de lange termijn.

 

Synergie Skin is vooraanstaand Australisch producent van (gecertificeerd) diervriendelijke, cosmeceutische huidverzorging en minerale makeup. Gebaseerd op de ‘clean science®’ filosofie, wat betekent dat alle Synergie producten ethisch verantwoord gemaakt worden en vrij zijn van twijfelachtige en mogelijk schadelijke ingrediënten.

NEE, we zijn er erg trots op dat we volledig diervriendelijk produceren en hebben het CCF Australia certificaat. Zowel individuele ingrediënten, als volledige formules worden niet op dieren getest.

Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, kunnen alle producten van Synergie Skin, Synergie Practitioner en Synergie Minerals normaal gebruikt worden, behalve de producten die retinol bevatten (Synergie Skin Ultimate A of Synergie Practitioner A+).

Er is tot op heden geen bewijs gevonden dat huidverzorgingsproducten met salicylzuur erin, een foetus schade zouden kunnen toebrengen. Het enige bezwaar t.a.v. salicylzuur tijdens de zwangerschap heeft te maken met het regelmatig innemen van Aspirine. Het topische (op de huid0 gebruik van salicylzuur heeft veel minder effect op de bloedwaardes.  Eigenlijk is het gebruik van Aspirine niet schadelijk en geeft geen risico op zwangerschapsvergiftiging als het in lage dosering wordt gebruikt. Het is dus veilig om huidverzorgingsproducten met salicylzuur te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Als iemand echter allergisch is voor salicylaten (zoals in Aspirine) wordt geadviseerd deze producten niet te gebruiken, ook als u niet zwanger bent.

Raadpleeg desnoods eerst uw arts als u er niet gerust op bent.

 

Retinoïden (de vitamine A familie) worden als gouden standaard in cosmeceuticals gezien en worden bij de behandeling van wel 125 verschillende huidproblemen ingezet. Vitamine A is cruciaal voor het reguleren van de activiteit in de huid vanwege zijn directe invloed op het DNA in de kern en mitochondria van de cel. Vitamine A en de afgeleiden ervan hebben een enorme evolutie doorgemaakt in de afgelopen decennia. Hedendaagse technologie heeft het mogelijk gemaakt dat er nu een liposomale vorm van retinol bestaat (Rovisome), een vorm van vitamine A, die zeer stabiel, effectief en niet-irriterend voor de huid is.

 

Niacinamide (ook bekend als vitamine B3) is een actieve cosmeceutical met buitengewone voordelen voor de huid. De multitasking eigenschappen van niacinamide maken het de ideale keuze om diverse huidproblemen aan te pakken, zoals het verbeteren van de beschermende werking van de opperhuid, het verminderen van ontstekinkjes en gevoeligheid, acne, overmatige vetafscheiding van de huid, pigmentatie en zichtbare tekenen van huidveroudering. Niacinamide wordt beschouwd als een onmisbare dagelijkse cosmeceutical voor alle huidtypen en huidproblemen. Niacinamide is essentieel voor het genereren van energie in de cellen. Bij gebruik van niacinamide zijn meer dan 40 biochemische reacties in de huid geconstateerd die onontbeerlijk zijn voor goed functionerend weefsel en de integriteit van de huid.

 

L-ascorbinezuur is de meest werkzame anti-oxidant voor de huid. De meeste planten en dieren maken zelf L-ascorbinezuur aan om hen te beschermen tegen vrije radicalen. Het gen wat deze synthese mogelijk maakt is bij mensen gemuteerd. Daardoor kunnen mensen deze vitamine alleen binnenkrijgen via voeding of de huid. L-ascorbinezuur is de enige vitamine C verkrijgbaar in cosmeceutische vorm die huideigen is en als zodanig wordt herkend door de huidcellen.

 

Chemische zonbescherming trekt in de huid en absorbeert het UV licht. Dit wordt later door het lichaam afgebroken. Via de bloedbaan komen de bijproducten in het lichaam terecht, waar ze voor vervelende bijwerkingen kunnen zorgen. Er is al bewijs gevonden dat aantoont dat chemische zonbeschermers invloed hebben op de hormoonspiegel en een verstoring daarvan kunnen veroorzaken.

Voorbeelden van chemische zonbescherming zijn:
• Oxybenzon
• avobenzon (butylmethoxydibenzoylmethaan)
• octylsalicylaat
• octocryleen
• homosalaat
• Octylmethoxycinnamaat

Fysische zonbescherming is gebaseerd op mineralen en beschermen tegen UVA and UVB straling. Het reflecteert, verstrooit en absorbeert UV licht, maar worden niet in de diepere huidlagen of bloedbaan.

Voorbeelden van fysische zonbescherming zijn:
• Zinkoxide
• Titaniumdioxide

Zinkoxide is het enige natuurlijke mineraal dat door de overheid goedgekeurd is en een volledige breedspectrum bescherming biedt tegen UVA en UVB straling. Een willekeurige zonbescherming is altijd beter dan helemaal geen, maar als u de keuze heeft, is het zeker aan te raden om te gaan voor een fysische zonbescherming in de vorm van zinkoxide – een natuurlijk mineraal dat beschermt tegen UVA en UVB.

Helaas worden de termen ‘natuurlijk’ en ‘organisch’ nogal vaak te makkelijk gebruikt in de cosmetische industrie. Natuurlijk is niet altijd het beste en het is belangrijk dat men begrijpt wat dat concept in onze industrie betekent en dat men zich realiseert dat natuurlijke ingrediënten ook heel schadelijk kunnen zijn. Neem nou bijvoorbeeld arsenicum, dit is een 100% natuurlijke stof, waarvan 1/8 theelepel al fataal kan zijn. De mooie oleander struik kan organisch gekweekt worden, maar zorgt ook voor een hartstilstand als de bloemen of bladeren worden gegeten. Lood is ook een natuurlijk element, maar hartstikke giftig voor het menselijk lichaam. Er was recentelijk nog publieke bezorgdheid over onacceptabele lood-waarden in bepaalde lipsticks. Het gaat hier dan om chemische toevoegingen (zowel natuurlijke als synthetische) die na verloop van tijd schadelijk kunnen zijn in de cellen. Dit is precies waarom Terri haar ‘clean science’ filosofie als handelsmerk heeft geregistreerd. Het is vaak net zo belangrijk wat je niet op je huid smeert als wat je wel gebruikt.